Red70centimeter
Afname zendamateurs en laag drempelige examen

Afname zendamateurs en laag drempelige examen

Gepost door Admin op 17 apr : 08:14
Een groep mensen begint zich druk te maken om een deel van de 70cm. Graag wil ik hier even in de reden vallen dat; 

A)90% van de zendamateurs hutje op mutje aan het zenden zijn op de 2 meter, zowel simplex als de repeaters. Vaak is er geen simplex kanaal mee vrij, want op elke frequentie zit wel iemand. 

B)Ik ben een 70cm gebruiker, merk op dat het meer dood dan levend is in deze band. De repeater van Amsterdam of Eindhoven bijvoorbeeld, zo dood(stil) als het maar kan. In beide plaatsen zijn ook 2 meter repeaters... 'stil aanwezig'. 

C)Ik heb vorig jaar een vette email gestuurd naar de bestuurders van de VERON en VRZA, als het in huidige vorm door blijft geen en niet spoedig samen gevoegd worden, de hobby zal in storten, want die afloop is reeds gaande. 
printervriendelijk LAN_NEWS_24
< <4

Reacties

Afname zendamateurs en laag drempelige examen Admin 17 apr : 08:23 Reageer hierop
Reacties: 1

Hallo,

Ik schrijf dit op persoonlijke titel en niet als Admin van deze website. Ik heb lang geaarzeld om dez posting vrij te geven, maar in het algemeen belang heb ik dat uiteindelijk toch gedaan. Misschien komt er een discussie op gang.

Zelf ben ik van mening, dat het N-examen een goede drempel vormt om ervoor te zorgen dat er mensen slagen die in iedergeval nog iets weten van onze hobby. Het hoeft mijn inziens niet gemakkelijker te worden. Als men niet de moeite wil nemen om er iets van te leren, dan moet men gezellig een 11 meter zender kopen en daar gaan zitten babbelen.

Ik weet dat dit klinkt alsof ik neerkijk op de 11 meter, maar zo is dit in het geheel niet bedoeld. Ik kom er oorspronkelijk zelf ook weg en ik ben er zo af en toe ook nog wel eens op te vinden. Het gaat mij erom dat het een vrije band is.

Hier in het Noorden (met name Friesland - Heerenveen e.o.) is er wel activiteit op de repeaters van Heerenveen. Ook doen er een aantal aan ATV op de 70cm. band, waaronder ondergetekende. Ik ben het met de schrijver eens dat de activiteit op 70cm. nog zeker te wensen overlaat en dat terwijl deze band een stuk groter is dan de 2 meter band. Misschien moeten we eens nadenken over een andere indeling van deze 2 banden.

Je zou op de 70 centimeter meer een repeaterband kunnen maken dan de 2 meter. Met een aantal mensen zitten wij met zijn alleen heel vaak te praten op 70 centimeter. Zelf vind ik het juist heel jammer dat het AT al die andere rommel er al eens ooit op heeft toegestaan. Hoofdtelefoons, radiografisch-bestuurbare verhicles en dergelijke horen er niet op thuis. Dit geeft alleen maar problemen als wij er op gaan uitzenden.

Met vriendelijke groet,

Henk de PD5DP
Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden