Red70centimeter


Gastenboek

Teken Gastenboek

pa3bkw
70 cm gaat straks vol zitten met DV D-star hotspot gebruikers.
Op dcs007 zitten ze allemaal al fries te praten wat niet aan te horen is:( .
maandag 16 april 2012 - 12:23:12


PA2OLD
Leuk initiatief maar er gebeurt niet veel meer...
Is deze site 'dood'?
zaterdag 28 januari 2012 - 12:46:18


Johan
Ja laat ons wat meer qso maken op 70 cm ik doe mijn best
gr Johan B-)B-)B-)
dinsdag 10 januari 2012 - 20:45:33


pa2rus
Wat gaat er nu verder gebeuren? Ik weet dat de verenigingen het in beginsel niet eens zijn met het DGPS beleid in Nederland, maar ondertussen gaat de uitrol gewoon door. Was er niet iets besloten dat huidige DGPS uitgegeven frequenties in de 70cm band zouden blijven tot ze defect zouden raken en nieuwe DGPS aanvragen in een ander gebied zouden worden geïmplementeerd?

Kortom: Wat is nu de status van die hele verhaal, ik zie helaas alleen maar oude berichten....

Martin
maandag 18 april 2011 - 13:23:03


pa4evr (wim)
Ik vind deze site een goede aanzet om tot actie te kunnen komen. Geluiden die ik hoor zijn echter nogal van passieve aard en heel Hollands: klagen. Begrijpelijk want het is een hobby en werken kost al meestal het meeste van je vrije tijd Actie ondernemen kost nog meer tijd. Daarom is elk initiatief goed en dit zeker!

Als ik her en der lees welke signalen ontvangen worden en met welke spreiding en al dan niet bewuste drift, snap ik niet waarom er zulke strenge eisen aan onze signalen gesteld worden, terwijl onze hobby experimenteren is.
Het gebruik en de handhaving daarvan zal wel eerder afhangen van het geld dat het gebruik oplevert dan dat er andere redenen zijn.
LPDers moeten we zoveel mogelijk zien "binnen te halen" om examen te doen zodat ze de apparatuur en antennes die ze al hebben legaal kunnen gebruiken.
Ik ben ook een voorstander van het samenvoegen van of in ieder geval samenwerken door VRZA en VERON als één orgaan en één blok voor de zendamateurs.

We moeten meer experimenten uitvoeren en op allerlei plaatsen met ons radiootje op te duiken.
Of evenementen als lightship en lighthouse weekend houden. Nu is er weer iets met forten en bunkers gaande. Zouden we als amateurs ook iets mee kunnen. Lijkt me leuk voor al die liefhebbers van legergroen om al die objecten te "bezetten" en iets op bijv 10m te doen.
Ikzelf houd niet van dat spul, maar ik zou wel graag proberen de verbindingen te maken.

Heeft deze site een ideenbus om het gebruik van de 70cm te verhogen? Dan kunnen we elkaar met ideeen stimuleren. Geen idee lijkt me te gek. Gratis draadloos internet door het hele land via je portootje lijkt me een aardig initiatief....Kun je in ieder geval een hoop lawaai maken en bandbreedte mee vullen.
Iedereen op 70cm ATV uitzenden!
enz. enz. Laat maar komen!

Heeft iemand inzicht in wat er door sommige amateurs allemaal ondernomen wordt? Dat zouden we toegankelijker kunnen maken. En elkaar helpen als iemand vastloopt. Of voortzetten waar een ander stopt of niet verder kan. Of projectmatig aanpakken. Kijk naar de manier hoe Linux en andere softwareprojecten tegenwoordig van de grond komen en waarvan de resultaten gratis beschikbaar komen voor iedereen.

Laten we meer gebruik van moderne communicatiemiddelen naast onze radio. Feedback van een luisteramateur kan interessanter zijn dan een snelle 59 die altijd uitgedeeld wordt.
Wie weet wordt die luisteraar een amateur.

Kortom kan op de site een ideeënbus komen die iedereen kan vullen en inzien? In dit geval voor 70 cm. Ik kan niet veel, maar wil best helpen
vrijdag 03 september 2010 - 00:13:25


PF3CH
Op zich is dit een goed initiatief, maar.... wij mogen onszelf best wel een spiegel voorhouden, want waar waren onze belangenbehartigers VRZA/VERON bij het aanpassen van het NFP??? Want daarin is -toen al!- besloten dat een klein deel van onze band secundair werd. En verder, hoeveel maken wijzelf gebruik van de aan ons toegewezen freq-banden?
Hetzelfde verhaal gaat overigens ook ongeveer op m.b.t. 10mtr amateurband.
Ook daar is onze activiteit minimaal met als gevolg dat 27MC gebruikers nogal eens "uitwijken" naar onze 10mtr-band en dus daar illegaal bezig zijn.
Kortom, we klagen wel over andere gebruikers van onze amateurbanden maar eigenlijk komt dat mede omdat wijzelf er te weinig gebruik van maken.
donderdag 14 januari 2010 - 11:55:18


PD1DDM
hallo allemaal.

ga zo door.
we moeten zien dat we de 70 cm band voledig behouden!
we hebben onze licence niet voor niets behaald!!
laat ze er maar frequenties bij doen inplaats van inpikken.
vrijdag 08 januari 2010 - 21:50:14


doris
Ich finde den Aufbau der Seite sehr gut. Macht weiter so.
vrijdag 13 november 2009 - 13:31:42


Douwe Leeuwarden
moeten de 70 staande houden voor de ameteurs en de luisteraars en de mensen die hun netjes gedraag daar ? Ga zo door met deze actie we luisteren mee op de 434.775 en de twee meter .
donderdag 22 oktober 2009 - 15:51:33


Bert
Hallo even voorstellen, ik ben Bert en woon in Hoorn NH.
Ik ben druk bezig met Novice te halen.
Het zou jammer zijn dat de 70 cm zou verdwijnen.
Ik zit vaak teluisteren naar repeaters zo als Hoorn en Almere.
Het zou jammer zijn als ik geslaagd ben en de 70 cm niet meer kunnen gebruiken want daar kun je ook leuke verbindingen maken.

Ik sta hier volledig achter Red de 70 cm 430 - 440 MHZ amateurband.

Bert uit Hoorn NH.
vrijdag 16 oktober 2009 - 15:04:45


Ga naar pagina
[1] 2 3